Barcelona

Ada Colau garanteix la implicació de Barcelona en Comú en el referèndum

BComú obre el procés de debat "Un país en comú", que marcarà les bases fundacionals d'un nou espai polític que aglutini les formacions ecosocialistes

Actualitzat

L'alcaldessa de Barcelona assegura que el nou espai polític que crearà Barcelona en Comú i altres partits d'esquerra treballarà "més que mai" pel referèndum sobiranista, però també per revertir les "retallades criminals" del govern

Els comuns han començat amb un acte a les Cotxeres de Sants, a Barcelona, el procés participatiu per debatre sobre el nou partit que ha d'aglutinar les formacions ecososialistes. Amb el nom "Un país en comú" s'obre un procés de debats per tot el país fins a l'abril, quan s'ha de fer l'assemblea fundacional.

Les bases debatran les ponències i els documents que ha elaborat el grup impulsor, encapçalat per Xavier Domènech i Ada Colau, i que marcarà com ha de ser el nou partit de l'esquerra ecosocialista catalana.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanant que el nou partit sigui un espai polític ampli, transversal i ambiciós que passi "al davant de les sigles" i que "sumi moltes identitats, però que no es tanqui en cap d'elles":

"No deixem que els tempos electorals prevalguin per sobre de la política que volem construir i que aquest no sigui un espai que es miri el melic"


Colau ha reclamat un espai polític "més feminista" que vertebri un autèntic projecte de país per a Catalunya. Ha remarcat la necessitat que el nou espai treballi per "una transformació real per la justícia social, democràtica i pels drets".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut