Barcelona

Ada Colau confia a formar govern a l'Ajuntament de Barcelona amb el suport d'ERC i el PSC

Colau afirma que també està oberta a acords puntuals si no s'arriba a un acord estable de governabilitat

RedaccióActualitzat

La líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha dit en una entrevista al programa "Els matins" de TV3 que la seva formació manté l'encàrrec de formar un govern municipal i que ho faran com, fins ara, a través del diàleg amb la resta de forces polítiques.

Colau ha assegurat que, "a diferència de Convergència i Unió", Barcelona en Comú és una aliada real del procés i que no li posaran pals a les rodes. En les converses mantingudes amb Esquerra, Colau ja els ha manifestat el seu compromís amb el procés independentista.

Colau ha confirmat que ahir mateix ja van començar a treballar la taula de traspàs entre l'anterior equip de Xavier Trias i Barcelona en Comú i ha lamentat que el president de la Generalitat, Artur Mas, encara no s'hagi posat en contacte amb ella per felicitar-la pels resultats electorals de Barcelona en Comú.

En relació amb les declaracions que va fer ahir Xavier Trias a TV3, Ada Colau considera que "semblaria que no era iniciativa seva sinó que rebia pressions d'algun sector del seu partit".

Primeres converses

Colau ha confirmat que ja ha mantingut unes primeres converses per arribar a pactes de govern amb Esquerra i el PSC, i que aviat es trobaran amb la CUP:

"Hi ha hagut converses amb ERC i PSC. No volem fer un intercanvi de cromos. Hi ha coincidències en els programes i no hi ha d'haver problema per arribar a acords."

Colau diu que encara no s'ha parlat de línies vermelles, però ha deixat clar que la seva formació no arribarà a acords amb partits que proposin privatitzacions de serveis bàsics.

Malgrat que la seva intenció és arribar a acords de governabilitat estables, Ada Colau no renunciarà a governar amb minoria i diu que també estan oberts a acords puntuals perquè s'ha demostrat que es pot governar perfectament l'ajuntament amb minoria:

"Sempre és millor que hi hagi suports estables, però es pot treballar amb acords puntuals"

Tranquil·litzar el sector econòmic

Ada Colau ha tornat a tranquil·litzar els sectors econòmics inquiets per algunes de les seves propostes per al govern municipal i ha assegurat que mantindrà qualsevol activitat econòmica que aposti per un model just i sostenible i que aporti beneficis a una part important dels ciutadans de la ciutat:

"Nosaltres no estem en contra de ningú. Volem tota l'activitat empresarial del món, però amb ocupació de qualitat"

Ha manifestat la necessitat de revisar l'aportació que l'Ajuntament de Barcelona fa a l'F1, una aportació que es va començar a fer amb l'arribada de CiU al consistori barceloní. Per Ada Colau, hi ha necessitats bàsiques prioritàries com les beques menjador o l'atenció a les persones en risc d'exclusió, que haurien de passar al davant d'aquest finançament.

També ha volgut transmetre tranquil·litat als treballadors de l'ajuntament i ha demanat responsabilitat als càrrecs municipals i de la Guàrdia Urbana en el moment del traspàs. Colau ha anunciat que el primer que faran quan arribin a l'ajuntament és parlar amb tots els treballadors.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut