Ada Colau a "Els matins" de TV3.
Ada Colau: "La via judicial és l'única opció."
Barcelona

Ada Colau assegura que als afectats per desnonaments només els queda la via judicial

En declaracions al programa "Els matins" de TV3, la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha afirmat que l'aprovació de la llei hipotecària, amb els vots del PP i sense recollir la dació en pagament, només deixa una opció als afectats per desnonaments. Ada Colau ha dit que recorreran a la via judicial per intentar trobar la resposta que no han trobat en la política.

RedaccióActualitzat
La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha afirmat que l'aprovació de la llei hipotecària, amb els vots del PP, només deixa l'opció de la via judicial als afectats per desnonaments. En declaracions a "Els matins" de TV3, Colau ha dit: "La gent afectada recorrerà massivament als jutjats, que ja estan col·lapsats de per si. Per tant, aquesta proposta de llei, en no donar una sortida política, provoca un col·lapse judicial i un malestar social que augmenta".

La portaveu de la PAH ha explicat que aquesta situació deriva també en un problema econòmic: "No és només un problema de drets humans, que ja és prou greu. Hi ha milers i milers de famílies afectades a qui no es dóna sortida i les que vindran, perquè la crisi va per llarg". La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca considera que la llei aprovada al Congrés no resol el problema de l'habitatge i dels desnonaments, sinó que es perpetua i continua allunyada del que es fa a la resta d'Europa, i per això anuncia que continuaran lluitant perquè es canviï aquesta legislació.

El PP, en canvi, defensa que la reforma de la llei hipotecària inclou les principals demandes de la iniciativa legislativa popular promoguda per la PAH. El portaveu d'Habitatge del PP al Congrés, Teodoro García, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el text recull "la dació en pagament per a aquell que no pugui fer front a la seva hipoteca, el lloguer social en la seva pròpia vivenda satisfent una petita quota, i, per últim, la paralització dels desnonaments per a tots aquells que no puguin pagar la hipoteca i compleixen una sèrie de requisits econòmics a conseqüència de la pèrdua de la feina". Teodoro García assegura que la llei fusiona les tesis de la ILP i les de la reforma que els populars ja havien iniciat.
Anar al contingut