Washington

Acusen herois de l'11-S de formar part d'una trama de corrupció que estafava diner públic

Una vuitantena de policies i bombers han protagonitzat un escàndol que ens arriba des de Washington. El departament de justicia de la ciutat de Nova York ha explicat que aquests professionals, suposadament retirats per incapacitat a causa de les seves tasques durant l'11-S, han enganyat un seguit de tribunals mèdics per cobrar pensions de 30.000 a 50.000 euros l'any. Els policies i bombers protagonistes de l'escàndol han passat de ser considerats grans herois de l'11-S a grans estafadors.

RedaccióActualitzat

Una vuitantena de policies i bombers, que van participar de les tasques de l'atemptat de l'11-S, estan acusats de participar en una trama de corrupció que enganyava tribunals mèdics per aconseguir pensions públiques d'entre 30.000 i 50.000 euros l'any.

El departament de justícia de la ciutat de Nova York ha destapat aquest escàndol i ha dit que els "faran tornar fins l'últim cèntim del que han robat."

Els acusats s'han declarat no culpables, però els fiscals asseguren que els seus arguments son difícils de defensar davant les moltes evidencies gràfiques sobre la mentida que van elaborar.

En unes imatges que s'han fet públiques, apareixen els policies i bombers suposadament retirats, practicant arts marcials, volant amb helicòpter o participant a maratons.

Aquests policies i bombers suposadament retirats del servei per incapacitat a causa de la seva tasca durant els atemptats de l'11 de setembre del 2001 a Nova York, se'ls considera, pressumptement, els integrants d'una trama de corrupció que implica també a advocats i forenses que durant anys han enganyat un seguit de tribunals medics per aconseguir pensions publiques d'entre 30.000 i 50.000 euros l'any.

Pels ciutadans de Nova York, la notícia, ha estat un cop dur. I ho ha estat també pels departaments afectats de policia i bombers que demanen que "la mala acció d'uns quants no embruti la tasca heroica de molts companys durant l'11S."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut