Daniel de Alfonso quan va comparèixer en la comissió d'investigació de l'Operació Catalunya al Congrés dels Diputats (ACN)
Daniel de Alfonso quan va comparèixer en la comissió d'investigació de l'Operació Catalunya al Congrés dels Diputats (ACN)
Madrid

Acusen De Alfonso de cobrar 70.000 euros de forma irregular quan dirigia Antifrau

Així ho diu la Sindicatura de Comptes, que assenyala que la número dos de l'Oficina va rebre prop de 10.000 euros de sobresou

RedaccióActualitzat

L'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, va cobrar 70.000 euros de manera irregular, segons un informe de la Sindicatura de Comptes. Aquesta quantitat resulta de l'ingrés d'uns triennis i un complement salarial que no li corresponien. Per aquest mateix complement la seva directora adjunta, Maite Masià, també es va embutxacar 9.700 euros.

L'informe és fruit de la investigació que la Sindicatura de Comptes ha dut a terme sobre els pressupostos del 2015 de l'Oficina Antifrau.

A Daniel de Alfonso el van destituir el 2016, després que es divulgués una polèmica gravació d'una conversa seva amb l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz.

Notícia relacionada: La comissió de l'Operació Catalunya considera provada una "guerra bruta" de l'Estat

Un documental titulat "Las cloacas de Interior" explicava l'entramat d'il·legalitats i corrupció dins del Ministeri de l'Interior.

A l'informe de la Sindicatura de Comptes, també es constaten irregularitats en la incorporació del personal funcionari a l'entitat, que va ser contractat de forma directa, sense convocatòria pública, i en les despeses de subministraments i serveis.

Anar al contingut