Fragment extret de la revista "Slate"
Fragment extret de la revista "Slate"

Acusen Bob Dylan de plagiar el discurs del Premi Nobel d'una web d'estudiants

RedaccióActualitzat

El cantautor Bob Dylan ha estat acusat de plagiar el discurs d'acceptació del Premi Nobel. La revista nord-americana "Slate" assegura que el cantautor va treure alguns fragments del text del web per a estudiants Sparknotes.

L'acusació la firma la periodista Andrea Pitzer, que va analitzar el discurs on Dylan descrivia la seva novel·la de referència, "Moby-Dick". Una dotzena de frases, segons la periodista, no formen part de la novel·la, sinó de la sinopsi de l'obra que apareix al web Sparknotes, que ofereix als estudiants explicacions i resums de llibres:

 

De fet, a Dylan ja se l'ha acusat de plagi en diverses ocasions i també de fer servir material d'altres persones, fins i tot de prospectes turístics, a les seves cançons, com explica l'article:

"Dylan depèn tant de l'apropiació que investigar les seves fonts s'ha convertit en una indústria artesanal. Durant més d'una dècada, l'escriptor Scott Warmuth ha rastrejat les lletres i escrits de Dylan fins a una varietat increïble de textos, com frases copiades d'un pamflet turístic de Nova Orleans."

L'acusació de plagi, però, no convenç tothom. Alguns professors universitaris de literatura consideren que no hi ha cap problema a fer servir fragments puntuals d'algunes frases.

De moment, ni Dylan ni la seva discogràfica s'han pronunciat sobre la polèmica.

El 7 de juny, pràcticament vuit mesos després que l'Acadèmia va anunciar el guardó per al cantautor de Minnesota, Dylan va enviar el discurs, imprescindible per cobrar la dotació econòmica del premi: vuit milions de corones sueques, uns 820.000 euros.

 

 

Anar al contingut