La doctora de l'Hospital de Palamós acusada d'homicidi imprudent, durant la primera jornada del judici al Penal 2 de Girona (ACN)
La doctora de l'Hospital de Palamós acusada d'homicidi imprudent, durant la primera jornada del judici al Penal 2 de Girona (ACN)
Palamòs

Acusada per segona vegada de la mateixa negligència mèdica amb la mort de dos germans

L'error de diagnòstic a un pacient que va morir porta als jutjats una metgessa de l'Hospital de Palamós, jutjada i absolta per la mort del germà de la víctima per la mateixa patologia

RedaccióActualitzat

Per segona vegada jutgen una metge de l'Hospital de Palamós acusada d'equivocar-se en el diagnòstic de dos pacients que van morir.
Es dona el cas que les dues víctimes eren germans, i la mateixa família que la va denunciar la primera vegada, fa 12 anys, ho ha tornat a fer ara. Del primer cas la van absoldre. Pel segon, l'han començada a jutjar aquest dijous a Girona.

Dues vegades, el mateix malson per a la família Hernández Saaveda, de Palafrugell. La germana de l'home mort ha explicat que el 26 de juny del 2011 van anar, primer al CAP, i després a l'Hospital de Palamós pel dolor i mal estat que tenia. Allà, per sorpresa, es van trobar que els va atendre la mateixa metge amb qui s'havien enfrontat uns anys abans pel cas de l'altre germà. La doctora els va dir que tenia una indigestió. Van recordar-li el cas de l'aneurisma de l'altre germà, però ella ho va descartar del tot.

En el judici, l'advocada de l'acusació, Mònica Tarradellas, ha preguntat a la germana de la víctima per què no va desconfiar de la metge.

"Nosaltres li hem preguntat expressament: 'Per què no vas demanar canviar de metge si tu sabies que hi havia hagut aquest problema?'. La Dolores ha explicat, amb un raonament que jo crec que hagués tingut qualsevol persona: 'Vaig pensar que amb l'experiència que tenia amb la meva família, no ens tornaria a passar el mateix i no tornaria a morir un germà per un mal diagnòstic, perquè, a més a més, coneixia la patologia que havia afectat el meu germà."

La metge els va enviar a casa, però el dolor va anar a més i, després de tornar a l'ambulatori van acabar, dos dies després, una altra vegada a l'hospital. Allà els va visitar una altra doctora.

Aquesta ha explicat que l'home va arribar en estat de xoc, li va fer un TAC i van detectar la greu lesió a l'aorta. Se'l van endur a l'hospital de Can Ruti, a Badalona, en helicòpter. Allà el van operar, però va morir 40 dies després.

La família acusa la primera metge d'homicidi per imprudència. Li demana 3 anys de presó i 5 d'inhabilitació. El judici continuarà el 5 de maig.

 

 

 

Anar al contingut