Actuacions policials en diferents poblacions en el començament de la campanya

La CUP i ERC denuncien que la Guàrdia Civil, els Mossos i les policies locals han fet identificacions i han requisat material

RedaccióActualitzat

La campanya electoral pel referèndum ha començat aquesta mitjanit i ja s'han registrat els primers incidents. La Guàrdia Civil, els Mossos i les policies locals han fet identificacions, han arrencat cartells i han requisat material de campanya en diverses poblacions catalanes. Això ha passat per exemple a llocs com Montcada i Reixac, les Cases d'Alcanar, Figueres, Premià de Mar, Masquefa, Llagostera, Ripollet o Cerdanyola del Vallès, tal com han denunciat partits com la CUP o ERC.

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ja va avisar que la campanya es considera il·legal i que es podria aplicar qualsevol mesura per aturar-la.

A les Cases d'Alcanar (Montsià), agents de la Guàrdia Civil s'han emportat a la caserna de Sant Carles de la Ràpita tres persones de la CUP que participaven en la campanya. Un cop allà, les han identificat i, al cap d'una estona, les ha deixat anar.

La notificació de la Guàrdia Civil diu que s'ha confiscat tot el material de campanya que portaven, una setantena de cartells grans a favor del "sí", una trentena de cartells petits amb el mateix contingut, un pot de pega, una escombra i un pal.

A Montcada i Reixac, al Vallès Occidental, la formació assegura que la policia local i els Mossos s'apunten a la festa de la dictadura i adjunta una foto del moment de les identificacions.

També la CUP de Figueres diu que la policia municipal ha aixecat acta de l'inici de la campanya.

A Cerdanyola del Vallès, els cupaires han denunciat que els Mossos i la Guàrdia Urbana han identificat la regidora de la CUP Eli Vila quan penjava cartells de la campanya de l'1-O. Els agents han identificat la regidora i s'han endut un cartell de mostra. També a Ripollet la CUP ha denunciat que els Mossos han identificat persones i requisat cartells.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut