El Parc dels Aiguamolls de l'Empordà (ACN)
El Parc dels Aiguamolls de l'Empordà (ACN)
Castelló d'Empúries

Actuació d'emergència als Aiguamolls de l'Empordà contra la proliferació dels mosquits

Les pluges han fet augmentar la presència de les larves en superfícies inundades

RedaccióActualitzat

Els Aiguamolls de l'Empordà intenta evitar que augmenti considerablement la quantitat de mosquits al parc. De fet hi ha una actuació d'emergència contra les larves. La pluja ha omplert el parc d'aigua i els tècnics treballen per evitar que proliferin els mosquits.

El responsable del servei de control de mosquits de la badia de Roses, Eduard Marquès, ha explicat a Catalunya Informació que volen evitar que les larves que hi ha a les basses i estanys es transformin en mosquits: "Totes les zones on hi ha dipositats els ous d'aquestes espècies típiques d'aiguamolls, que són zones d'inundació, queden amb la làmina d'aigua nova i els ous es desclouen. Aleshores tens uns dies, depenent de la temperatura, per poder fer uns controls larvaris d'aquestes poblacions de mosquits."

Una femella de mosquit posa 200 ous d'un sol cop i això fa que les campanyes de control se centrin cada vegada més en l'eliminació de les larves. S'han detectat 24 espècies diferents, sis de les quals especialment agressives. Entre les espècies hi ha el mosquit tigre, que a l'hivern es queda en estat latent esperant que la temperatura pugi d'11 graus.

Anar al contingut