Activistes de Greenpeace preparats per assaltar el vaixell Stolt Tenacity
Activistes de Greenpeace preparats per assaltar el vaixell Stolt Tenacity
Cadis

6 membres de Greenpeace, retinguts 33 hores per assaltar un vaixell amb oli de palma

Membres de l'entitat ecologista han protestat sota els lemes "Salvem la nostra selva tropical" i "Abandonem l'oli de palma brut"

Actualitzat

Sis activistes de l'organització ecologista Greenpeace han estat retinguts després d'assaltar un vaixell que transportava oli de palma aquest dissabte a Cadis.

Han abordat el vaixell Stolt Tenacity a les costes andaluses per protestar pacíficament contra el comerç i la destrucció dels boscos amb pancartes que deien "Salvem la nostra selva tropical" i "Abandonem l'oli de palma brut".

 

 

Els activistes han estat detinguts per ordre del capità del vaixell, que els ha confinat en una cabina i ha canviat el rumb que tenia previst. El primer oficial de vaixell Esperança Greenpeace, Emili Trasmonte, ha donat la seva versió dels fets:

"Van ser interceptats per la tripulació, gran part del seu material va ser confiscat i després se'ls van emportar a la força, però sense violència. Es podria dir que els van detenir."

 


33 hores retinguts al vaixell

El vaixell transportava oli de palma cru de l'empresa Wilmar International de Singapur, el processador d'oli de palma més gran del món, i es dirigia als Països Baixos. Greenpeace acusa Wilmar de tenir vincles amb la desforestació relacionada amb l'oli de palma.

Després de 33 hores de retenció al vaixell, els activistes van poder baixar aquest diumenge al port d'Algesires. Segons Greenpeace, ni la companyia naviera ni les autoritats espanyoles no han denunciat els activistes.

 

 

La portaveu del grup ambientalista, Hannah Martin, va instar companyies com Mondelez, subministrada per Wilmar, que deixin de comerciar amb la companyia fins que demostrin que el seu oli de palma no està "contaminat amb la destrucció de la selva tropical i els abusos dels drets humans".

 

Notícia relacionada: Oli de palma: de convidat a taula a sospitós per a la salut i el medi ambient

 

La indústria de l'oli de palma s'ha vist envoltat durant anys de polèmica per la quantitat de boscos desforestats per les seves plantacions i els gasos d'efecte hivernacle que s'emeten a l'atmosfera. L'oli de palma s'utilitza en productes que inclouen margarina, sabó i biodièsel.

ARXIVAT A:
EcologiaAlimentació
Anar al contingut