Activistes de Femen irrompen en un acte de Falange que commemorava la mort de Franco

Les manifestants duien pintat el lema "Feixisme legal, vergonya nacional" als pits

Actualitzat

Tres activistes de Femen han protestat aquest diumenge en un acte convocat a la plaça Oriente de Madrid per l'Associació per la Derogació de la Memòria Històrica amb motiu del 20-N, l'aniversari de la mort de Franco. Volien denunciar que és una "vergonya" que aquest tipus d'actes siguin legals.

Les manifestants duien escrit el lema "feixisme legal, vergonya nacional" amb pintura negra sobre els pits descoberts. A l'esquena tenien un escut preconstitucional ratllat amb una creu vermella al costat del missatge "Stop 20N".

 

Activista de Femen retinguda per la Policia Nacional (EFE)

Les dones han estat increpades pels participants en l'acte, que ha consistit en una manifestació entre Callao i la plaça d'Oriente, on s'ha celebrat el tradicional acte franquista, aquest cop contra de la Llei de la Memòria Històrica.

La Policia Nacional ha desplegat agents per la plaça per intentar separar-les del grup, que les ha rebut amb insults.

Activista de Femen a l'acte de Falange pel 20-N (EFE)

Els promotors de l'acte havien desplegat cadires i pancartes a la plaça, al costat del teatre Real, amb els lemes "Visca la unitat d'Espanya" i "Sánchez desokupa i deixa Franco en pau", en al·lusió al pla per exhumar les restes del dictador del Valle de los Caídos. També han corejat els noms de Franco i José Antonio Primo de Rivera amb nombroses banderes falangistes.

 

Imatge de l'acte convocat per l'Associació per la Derogació de la Memòria Històrica amb motiu del 20-N (EFE)

 

El moviment Femen

El moviment Femen és conegut per dones que fan servir el seu cos com a "arma" de comunicació.

El moviment va néixer a Ucraïna, però amb els anys s'ha estès internacionalment i se les coneix perquè sempre fan les protestes en "topless", contra el turisme sexual, institucions religioses o el sexisme, entre d'altres.

A Espanya, han protagonitzat accions com manifestar-se a favor de l'avortament davant del cardenal Rouco Varela o abraonar-se contra l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz per la llei de seguretat ciutadana, més coneguda com a llei mordassa.

ARXIVAT A:
FranquismeFeminismeMemòria històrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut