Pla general dels concentrats a l'acte que ha organitzat Càrnies en Lluita a la Plaça Urquinaona, aquest dilluns al matí. Imatge del 5 de març d…
Pla general dels concentrats a l'acte que ha organitzat Càrnies en Lluita a la Plaça Urquinaona, aquest dilluns al matí. Imatge del 5 de març de 2018 (Horitzontal).

Activistes de Càrnies en Lluita entren a la seu de la FECIC amb màscares de porcs per reclamar el compliment de la llei catalana

Actualitzat

ACN Barcelona.-Diversos activistes de Càrnies en Lluita han entrat aquest dilluns a la seu de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC) - la patronal càrnia - vestits amb granotes blanques i màscares amb la cara de porc per reclamar el compliment de la nova llei catalana de cooperatives. Un cop dins, molt propera a la Plaça Urquinaona, els activistes han desplegat una pancarta on es podia llegir 'Prou falses cooperatives. Per un treball digne i segur'. Durant l'acte reivindicatiu també s'han escoltat proclames com 'Fora les màfies de les falses cooperatives'. Prèviament, Càrnies en Lluita ha convocat una concentració a Plaça Urquinaona, que ha reunit una vuitantena de persones, amb l'objectiu de fer visible la problemàtica de les anomenades falses cooperatives que afecten el sector carni del país, en especial a la comarca d'Osona. Segons ha assenyalat a l'ACN Montse Castañé, portaveu del col·lectiu, "per culpa de les falses cooperatives ara hi ha 28 persones al carrer, però d'aquí un mes en poden ser 500 més".

Montse Castañé s'ha referit als 28 treballadors de la cooperativa Taic que treballaven a l'escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga (Osona) i a qui el passat 1 de febrer no es va permetre l'entrada al seu lloc de treball. La raó que al·leguen els treballadors per haver-los acomiadat és que no van signar el pas a una nova cooperativa, situada fora de Catalunya, que serviria a l'empresa per saltar-se la llei catalana. Des de Càrnies en Lluita han denunciat que el destí de 500 treballadors de la cooperativa Clavial - que també treballen dins l'escorxador Le Porc Gourmet - podria ser la mateixa si no s'exigeix l'empresa a complir amb la llei catalana que, a grans trets, equipara els drets dels cooperativistes del sector carni amb els drets que té un treballador de règim general del mateix sector.

Anar al contingut