Neu a Taüll. Foto: Àlex Sirvent (imatge d'arxiu)
Neu a Taüll. Foto: Àlex Sirvent (imatge d'arxiu)
Barcelona

Activat en estat de prealerta el pla Neucat al Pirineu i al Prepirineu

Les nevades més intenses poden afectar el nord de la Noguera, les comarques del nord de la Catalunya central, la zona dels Ports de Beseit i les Terres de l'Ebre

RedaccióActualitzat

Protecció Civil té activat en fase de prealerta el pla Neucat  per la previsió de nevades intenses aquest dilluns al Pirineu i al Prepirineu.

Diumenge a la tarda ja ha començat a caure la neu a Prades, al Baix Camp. Durant la nit pot nevar a les comarques del prelitoral de Tarragona.

Les nevades més intenses poden afectar el nord de la Noguera, les comarques del nord de la Catalunya central, la zona dels Ports de Beseit i les Terres de l'Ebre.

La previsió meteorològica també apunta que es mantindrà el fred intens els pròxims dies.

A causa del fred intens dels pròxims dies es recomana prudència a les carreteres que puguin quedar afectades per la neu i el gel. També es recomana extremar precaucions en les activitats de muntanya.

De moment, a conseqüència de la neu és obligatori circular amb cadenes a la BV-4024 entre Guardiola de Berguedà i Coll de Pal. A primeres hores de la matinada nevava a alguna localitat com per exemple Calaf i queia aiguaneu a poblacions com Moià o Espinelves.

Anar al contingut