Madrid

ACS i l'elèctrica francesa EDF estarien negociant una opa sobre Iberdrola

L'empresa constructora espanyola ACS i l'elèctrica francesa EDF estarien preparant una opa sobre l'elèctrica Iberdrola. El rotatiu britànic "Financial Times" publica, en la seva edició d'aquest dimecres, aquesta notícia, citant com a fonts polítics i experts en inversió. A més, el diari assegura que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el francès, Nicolas Sarkozy, estarien al corrent de l'oferta pública d'adquisició. Les parts ho neguen. El ministre d'Indústria, Joan Clos, ha afirmat no tenir constància que s'hagin produït contactes entre els dos països.

Actualitzat
"No volem avançar respostes sobre un fet que no s'ha produït. Quan es doni el cas ja ho veurem". Clos ha afegit que el govern espanyol no intervindrà en "les composicions accionarials" d'empreses.

La protagonista de tot plegat, Iberdrola, ha declinat fer cap comentari sobre una possible negociació amb ACS o EDF. Els rumors, però, han beneficiat l'elèctrica. Al migdia les seves accions pujaven un 5,5% fins als 9,74 euros.

ACS ha negat haver assolit "cap tipus d'acord" amb l'elèctrica francesa per llençar una oferta pública d'adquisició. Per la seva banda, EDF també ha rebutjat fer declaracions sobre l'operació.
Anar al contingut