La italiana Atlantia i ACS, de Florentino Pérez, compraran Abertis

RedaccióActualitzat

Nou mesos després d'iniciar-se la batalla per Abertis, els dos grups que aspiraven a comprar-la han arribat a un preacord per repartir-se l'empresa presidida per Salvador Alemany.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors ha confirmat que ACS, l'empresa de Florentino Pérez, i la italiana Atlantia han arribat a un preacord.

Atlantia, propietat de la família Benetton, havia presentar una opa (oferta pública d'adquisició d'accions) per quedar-se amb el cent per cent d'Abertis. Llavors, ACS, a través de la seva filial alemanya, Hochtief, va presentar una contraopa.

 

L'acord "preliminar" confirmat avui serveix per posar fi a la guerra d'opes i per crear una societat conjunta, un hòlding integrat per ACS, Hochtief i Atlantia que comprarà Abertis.

Segons el comunicat conjunt que han enviat les parts a la CNMV, per tancar l'acord Atlantia haurà de retirar la seva opa i es treballarà a partir de la d'ACS, amb algunes modificacions.

Mentre es tanquen les negociacions, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès "cautelarment i amb efectes immediats" la cotització d'Abertis i d'ACS. La decisió s'ha pres dos minuts abans de l'inici de la sessió borsària d'aquest matí.

 

Atlantia ja ha anunciat que ha retirat la seva opa i que la compra es farà efectiva a través de l'opa de Hochtief, al preu de 18,36 euros per acció, que es pagaran íntegrament en efectiu.

Atlantia i Hochtief crearan una societat que controlarà la concessionària d'autopistes, de la qual Atlantia tindrà el 50% més una acció i la resta es repartiran entre l'empresa de Florentino Pérez i la seva filial.

 

La seu d'Abertis es mantindrà a Madrid. Atlantia i ACS han de ratificar l'acord en els seus respectius consells d'administració, que es faran aquesta tarda.

El govern espanyol s'havia mostrat reticent al pas d'Abertis a mans italianes. Finalment, però, el Ministeri de Foment va donar el vistiplau a l'operació de venda pel que fa al negoci de les autopistes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut