Casals, Mira i Climent, durant l'acte d'aquest dimarts a la tarda a València. (Foto: @omnium)
Casals, Mira i Climent, durant l'acte d'aquest dimarts a la tarda a València. (Foto: @omnium)
València

ACPV acusa el govern Fabra d'abús de poder en el tancament de les emissions de Catalunya Ràdio

L'entitat creu que l'executiu valencià no només va instigar el tancament de les emissions, sinó que va fer-ho amb la intenció d'ofegar financerament l'entitat, a través de multes desorbitades i persecució política. La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, denuncia l'hostilitat dels governs espanyol i valencià cap a la llengua catalana.

RedaccióActualitzat

Acció Cultural del País Valencià acusa el govern d'Alberto Fabra d'abús de poder en el tancament de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació a València. L'entitat creu que l'executiu valencià no només va instigar el tancament de les emissions, sinó que va fer-ho amb la intenció d'ofegar financerament l'entitat, a través de multes desorbitades i persecució política, segons ha denunciat el seu president fundador, Eliseu Climent.

Climent també s'ha queixat que, mentre el govern espanyol "amb tantes coses triga tant, per exemple l'Eix Mediterrani", a l'hora de tramitar el tancament de les emissions radiofòniques va ser qüestió "d'hores". ACPV critica que l'executiu espanyol obrís "sense cap avís previ ni requeriment de tancament" un expedient sancionador "per unes emissions que mai havien provocat cap problema ni debat social, que estaven plenament normalitzades i assumides pels valencians".

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, s'ha desplaçat a València per donar suport ACPV i ha denunciat l'hostilitat dels governs espanyol i valencià cap a la llengua catalana. Representants dels partits de l'oposició d'esquerres i sindicats també han acompanyat Acció Cultural en la compareixença d'aquest dimarts.

ACPV ha anunciat una campanya de protestes, que començarà aquest dimecres amb la convocatòria d'una concentració de protesta davant del Palau de la Generalitat valenciana, perquè creuen que "ha arribat el moment que els valencians diguem prou". Mentre ja no queda cap mitjà públic d'àmbit territorial que emeti en valencià, les freqüències de Catalunya Ràdio ja han estat preses per música bakalao i els sermons d'un imam.

Anar al contingut