Acord perquè els llogaters del bloc de Sant Joan Despí puguin quedar-se a casa

Goldman Sachs, el propietari dels pisos, els volia fer fora

Actualitzat

La mobilització dels veïns d'un bloc de pisos de Sant Joan Despí i l'ajuda del Sindicat de Llogaters ha permès que finalment es puguin quedar al pis d'on els volien fer fora.

En alguns casos no els volien renovar el contracte i, en altres, els volien apujar tant el lloguer que la majoria no ho podien assumir. Tots es veien al carrer.

Sara Gómez, veïna:

"El contracte deia 3 anys prorrogables, però ens vam trobar la sorpresa que ens van enviar un burofax, sense avisar-nos prèviament ni res, que havíem de tornar les claus. Sense cap tipus d'opció a seguir en el pis."

Després de la mobilització dels llogaters i d'una dura negociació, han aconseguit pactar amb la propietària Goldman Sachs - el grup inversor més gran del món- un augment d'un 20% dels contractes de lloguer en 3 anys, lluny del 60% que els volien apujar.

A 94 veïns que els vencia el contracte el 2018 els el renovaran amb una pujada d'un 5% aquest any, un 5% el 2019 i un 10% el 2020. La vintena de veïns que encara tenen més d'un any de contracte continuaran negociant

Óscar Alcobendas, portaveu veïns:

"Les negociacions han estat molt tenses. És un grup inversor molt gran, molt ben assessorat, i nosaltres som gent de barri, som obrers, però som lluitadors."

Irene Sabaté, portaveu Sindicat de Llogaters:

"És la primera gran victòria que hem recollit d'aquesta lluita que ja dura uns mesos, però que es perllongarà en el temps, evidentment. És el primer cas en què podem dir que els llogaters i llogateres han decidit organitzar-se col·lectivament i han decidit establir elles mateixes les condicions de la seva permanència en els habitatges."

 

Al gener, alguns veïns van començar a rebre les notificacions que havien de deixar els pisos al març.

 

ARXIVAT A:
HabitatgeMercat immobiliari
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut