El Parlament aprova per unanimitat retornar la paga extra del 2012 als treballadors públics

El pagament es farà entre aquest any, el que ve i el primer trimestre del 2018

RedaccióActualitzat

En aquest primer ple del Parlament amb nou govern, Junts pel Sí ha aconseguit arribar a un acord amb tots els grups i amb els sindicats per retornar la paga del 2012. Un acord a última hora que ha permès a Junts pel Sí no perdre una votació, ja que la CUP havia anunciat que votaria amb l'oposició per demanar que la paga s'abonés aquest any. 

El govern evita així la que hauria pogut ser la primera divergència amb la CUP. Són 400 milions que s'abonaran de forma fraccionada fins a l'any 2018 perquè, segons el govern, és inviable de pagar ara tot de cop i, per això, qualifica l'acord de realista.

Els sindicats Comissions Obreres, UGT i Intersindical Alternativa de Catalunya han arribat també a l'acord amb els grups parlamentaris. Junts pel Sí assegurava que fer ara el pagament era inviable. Els representants sindicals han acordat finalment que el pagament no sigui immediat, sinó que es faci entre aquest any, el que ve i el primer trimestre del 2018. També es recuperen els dies de permís i de vacances. El text transaccionat amb els sindicats permet que s'aprovi el retorn de la paga amb el vot a favor de tots els partits.

Els partits de l'oposició han criticat el govern per no haver pres la mesura molt abans. La CUP ha titllat PSC i PP de tenir una actitud hipòcrita, perquè amb la modificació de l'article 135 de la Constitució van permetre les retallades als funcionaris.

L'acord per retornar la paga extra als funcionaris i treballadors públic l'ha avançat Francesc Sanchez, de CDC, al progama "Els Matins" de Tv3

Junts pel Sí va presentar aquesta setmana la proposta i la CUP ja havia anunciat que s'oposaria a l'esmena,

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut