La quota dels autònoms s'apujarà 60 euros a l'any de mitjana
La quota dels autònoms s'apujarà 60 euros a l'any de mitjana

Acord per augmentar la quota dels autònoms

L'increment serà de 60 euros de mitjana

Laia de la RivaActualitzat

Fa setmanes el govern de Pedro Sánchez va posar sobre la taula un increment de la quota dels autònoms de 260 euros. Aleshores les organitzacions d'autònoms es van mostrar contraris a aquest increment i afirmaven que la pujada era inassumible per a molts treballadors per compte propi.

Però, finalment, aquest dimecres, s'ha arribat a un principi d'acord entre aquestes organitzacions i el govern espanyol perquè l'increment sigui finalment de 60 euros. Ho han anunciat els representants de les organitzacions ATA i UPTA a la sortida de la reunió amb el ministeri de treball a través de Twitter:

 

 

Les organitzacions han acceptat l'increment a canvi de millores en les cobertures. Així, podran cobrar si cessen l'activitat, si es formen o si estan de baixa a causa d'un accident o malaltia professional. Per a les malalties comunes de llarga durada no hauran de pagar la quota.

Amb tot, el govern espanyol s'ha compromès a implementar una cotització per ingressos reals al llarg de l'any vinent.

A Catalunya, al mes de setembre hi havia més de mig milió d'autònoms, això suposa un 16% del total d'afiliats a la Seguretat Social. El perfil de l'autònom a Catalunya és un home, de més de 40 anys, que es dedica als sector serveis.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut