Acord entre Paeria i Generalitat per licitar la nova estació d'autobusos de Lleida quan Adif en cedeixi els terrenys

Acord entre Paeria i Generalitat per licitar la nova estació d'autobusos de Lleida quan Adif en cedeixi els terrenys

Acord entre Paeria i Generalitat per licitar la nova estació d'autobusos de Lleida quan Adif en cedeixi els terrenys

Actualitzat
Imatge de la reunió mantinguda el 4 de juliol del 2016 entre l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i altres responsables del departament. (Horitzontal

Imatge de la reunió mantinguda el 4 de juliol del 2016 entre l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i altres responsables del departament. (Horitzontal)

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Lleida ha arribat a un acord amb la Generalitat per a la licitació immediata de la nova estació d'autobusos de la capital del Segrià, un cop Adif en cedeixi els terrenys. Així ho van pactar en la reunió mantinguda aquest dilluns entre l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i altres representants del departament. Ros va detallar que es demanarà la cessió de terrenys en la pròxima reunió de seguiment del Pla especial de l'Estació i es va mostrar convençut que es podrà materialitzar "quan hi hagi govern a Madrid". La construcció de la nova estació d'autobusos de Lleida -que s'ubicarà molt a prop de la de trens- tindrà un cost d'11 milions d'euros, dels quals aproximadament la meitat els assumirà la Generalitat com a inversió, i l'altra meitat es finançarà amb els aprofitaments que es deriven del propi Pla de l'Estació, seguint així una fórmula de finançament que ja s'ha fet servir abans en ciutats com ara Girona, segons han informat des de la Paeria.

En la trobada d'aquest dilluns, Govern i Paeria també van parlar de les implicacions urbanístiques del desenvolupament comercial a Lleida i l'alcalde Ros va explicar els tres projectes comercials que hi ha a la capital del Segrià. En concret, sobre el projecte SUR-42 Torre Salses va informar que per part dels promotors s'estan contestant les consideracions que es van fer des de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida. En la reunió, ambdues parts van acordar compartir el desenvolupament dels diferents projectes i buscar el consens.D'altra banda, també es va acordar, a proposta de la Paeria, prioritzar la comunicació entre la Variant Sud i la Variant Nord de Lleida, ja que es tracta "d'una prioritat de mobilitat territorial", segons va defensar Àngel Ros. En aquest sentit, la proposta va ser ben rebuda per part dels representants del Govern, que es van comprometre a tenir-ho en compte en futurs pressupostos d'inversions. Finalment, l'alcalde de Lleida va informar al conseller Rull del desenvolupament del nou Pla general d'ordenació urbana de Lleida. Àngel Ros va fer una valoració molt positiva de la trobada d'aquest dilluns.