Madrid

Acord entre govern, patronal i sindicats sobre el pla de suport al tèxtil, que invertirà 870 milions d'euros en el sector

Govern, patronal i sindicats han arribat a un acord sobre el pla de suport al sector tèxtil que inclou mesures d'àmbit industrial, financer i sociolaboral. El pressupost d'aquest pla, que tindrà una vigència de dos anys, fins a finals del 2008, és de 870 milions d'euros, 670 de destinats a l'àmbit industrial i 200 al sociolaboral. L'acord posa punt final a sis mesos de negociació entre els ministeris de Treball, Indústria i Comerç, la patronal i els sindicats UGT i CCOO.

Actualitzat

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, José Montilla, ha assegurat que el sector tèxtil "té futur al nostre país", encara que "no amb la dimensió i els productes de fa uns anys", com ho demostren algunes empreses. Montilla ha intervingut en la XXII Reunió del Cercle d'Economia, que se celebra a Sitges, poc després que s'hagi arribat a un principi d'acord sobre el Pla de Suport al Sector Tèxtil i de la Confecció.

El pla, que tindrà una vigència de dos anys, fins a finals de 2008, recull un conjunt de mesures en l'àmbit industrial i financer destinades a la millora de la competitivitat de les empreses del sector, a més d'altres de caràcter sociolaboral dirigides a afavorir el manteniment del lloc de treball. Els recursos que es posen a disposició del pla són 670 milions d'euros en l'àmbit industrial i financer i 200 milions d'euros per a l'àmbit sociolaboral.

En aquest sentit, Montilla ha remarcat que aquest pla, pactat amb els sindicats i la patronal, permetrà fomentar la innovació i, per tant, la competitivitat, alhora que destinarà recursos a evitar al màxim acomiadaments de treballadors de més de 55 anys a través de bonificacions. Respecte a la tardança d'aquest principi d'acord, el ministre l'ha atribuït a la seva complexitat, a la implicació de diversos ministeris i al cost que suposarà per al govern.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut