Madrid

Acord entre el PP i Ciutadans perquè un dirigent popular presideixi el Congrés

Rajoy anunciarà aquesta tarda el nom del candidat de la seva formació a encapçalar la cambra baixa

RedaccióActualitzat

El Partit Popular es quedarà amb la presidència del Congrés dels Diputats gràcies a un acord amb Ciutadans. Els populars tindran tres cadires a la mesa de la cambra i en cediran dues al partit d'Albert Rivera, que serien la vicepresidència primera i una secretaria. Això, a canvi que Ciutadans voti la seva candidata a la presidència, que segons ha anunciat Mariano Rajoy després de la reunió de la junta directiva del Partit, és l'actual ministra de Foment en funcions, Ana PastorAl Senat, Pío García-Escudero repetirà com candidat a presidir el Senat.

Fins ara hi havia formalment dos candidats a presidir el Congrés: Patxi López, del PSOE, i Xavier Domènech, d'En Comú Podem.

Sánchez referma el "no" del PSOE a Rajoy

Un cop acabada la reunió del grup parlamentari socialista, Pedro Sánchez ha reiterat als parlamentaris de la seva formació que no donaran suport a un govern presidit per Rajoy ni tampoc a la seva investidura. Ha dit que el candidat del PP ha de buscar els vots en altres "aliats potencials". Dóna per fet que hi haurà debat d'investidura la primera setmana d'agost, però referma el vot negatiu del PSOE:

"El nostre vot serà contrari a la investidura del senyor Rajoy com a candidat a la presidència del govern. Avui refermo el compromís del Partit Socialista de tenir el diàleg necessari per poder parlar amb el senyor Rajoy sobre aquelles qüestions que consideri, però dialogar no significa negociar."

 

 

El líder socialista assumeix el paper d'oposició, una oposició "dura, útil i constructiva". I reclama que Rajoy opti per un govern "no continuista" i que apliqui polítiques diferents de les dels últims quatre anys.

La direcció del PSOE tornarà a proposar Patxi López i Micaela Navarro per formar part de la mesa del Congrés dels Diputats que s'elegeix aquest dimarts. També mantindrà la mateixa direcció de grup que en la legislatura passada, amb un sol canvi: la inclusió de Meritxell Batet com a representant del PSC en substitució de Carme Chacón, que ja no és diputada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut