Marta Pascal en el moment que ha renunciat a dirigir el PDeCAT
Marta Pascal en el moment que ha renunciat a dirigir el PDeCAT

Pascal: "Renuncio perquè no tinc la confiança de Puigdemont"

​Al seu lloc, hi haurà una presidència per a David Bonvehí

RedaccióActualitzat

Marta Pascal fa un pas enrere. La fins ara coordinadora general del PDeCAT renuncia a revalidar el càrrec en l'assemblea del partit aquest dissabte al Palau de Congresos de Catalunya.

Pascal ha anunciat la seva renuncia a dos quarts de vuit del vespre i ha estat contundent en la declaració. Diu que no té la confiança de Puigdemont:

"Una coordinadora general del PDeCAT no pot ser que no tingui la confiança del president Carles Puigdemont, i és evident que jo no la tinc. Per tant, anuncio la meva decisió de renunciar a un mandat"

​Al seu lloc, hi haurà una presidència per a David Bonvehí i una vicepresidència per a Míriam Nogueras. Pascal ha explicat que ha demanat al seu equip que es quedi a la direcció.

Pascal ha acabat una breu intervenció donant les gràcies als associats i militants del partit. Assegura que seguirà fidel al partit que l'hi ha donat tot.

 

 

Es desencalla així l'assemblea general que aquest cap de setmana ha de triar la nova executiva, i que ha estat molt marcada per la determinació de Carles Puigdemont d'abandonar la presidència del partit si no s'adhereix a la Crida Nacional per la República.

Després de llargues negociacions, s'ha arribat a un acord de consens que ja es coneix com "l'acord de Lledoners", perquè té l'aval de Josep Rull, Jordi Turull i Quim Forn, i també de Lluís Puig des de Brussel·les.

L'acord també inclou la formació d'una comissió d'enllaç que hauria de pilotar la transició del PDeCAT al moviment de Puigdemont.

ARXIVAT A:
PDeCATProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut