Banderes de la UE onegen a la seu de la Comissió Europea a Brussel·les (Foto: EFE)
Banderes de la UE onegen a la seu de la Comissió Europea
Brussel·les

Acord comunitari per limitar els sobresous dels directius d'entitats bancàries

A partir del 2014 aquests sobresous no podran superar el salari fix que cobri cada banquer o l'equivalent al doble d'aquesta quantitat en el cas que els accionistes de l'entitat ho aprovin. A més, les institucions comunitàries també han aprovat que les entitats hagin de tenir un capital mínim per garantir-ne la consistència.

RedaccióActualitzat
Pas sense precedents de les institucions europees per limitar els sous dels banquers. El Parlament Europeu i la Comissió han arribat a un acord per limitar els sobresous dels directius de la banca, les primes conegudes com a "bonus". A partir del 2014 aquests sobresous no podran superar el salari fix que cobri cada banquer o l'equivalent al doble d'aquesta quantitat en el cas que els accionistes de l'entitat ho aprovin. La mesura, amb la qual es vol evitar que els directius prenguin riscos excessius, ha tingut una forta oposició del Regne Unit, que considera que perjudicarà el sector financer.

A més, les institucions comunitàries també han aprovat que les entitats hagin de tenir un capital mínim per garantir-ne la consistència i per proveir de crèdit suficient per finançar l'economia real. El llindar mínim serà del 8% del capital de qualitat, és a dir, el de menys risc. Tot i això, els estats membres podran establir criteris més estrictes si ho consideren oportú. L'acord, que ha costat anys de negociacions, també preveu nous requisits de transparència.

L'acord és preliminar, ja que l'han de ratificar tant el Parlament Europeu com el Consell de Ministres.

Anar al contingut