Saldes

Aconsegueixen evacuar els 39 menors i 12 monitors atrapats per la neu a Saldes

Els menors, d'entre 4 i 16 anys, ja han pogut marxar de la casa de colònies després que membres de la Creu Roja hagin passat amb ells la nit

RedaccióActualitzat

Rescatats sans i estalvis els 39 menors de Premià de Mar i els 12 monitors que van quedar atrapats per la neu en una casa de colònies de Saldes, al Berguedà. Els equips d'emergència han pogut arribar fins a la casa aquest dimarts al matí després que hi estiguessin bloquejats des de diumenge.

La màquina llevaneu ha estat treballant per netejar el camí i s'ha pogut organitzar el dispositiu per evacuar-los. Vehicles dels Bombers, els Mossos, la Creu Roja i el SEM els han dut fins a la carretera, on els esperava l'autobús, que ha dut els menors d'entre 4 i 16 anys cap a casa.  

 

Els equips d'emergència van decidir aquest dilluns que hi passessin una nit més davant les dificultats per evacuar-los. El gruix de neu que ha caigut a la zona ha fregat el metre d'alçada. En tot moment el grup ha tingut llum, abric i menjar i efectius de la Creu Roja han passat amb ells la nit.

 

Amb tot, un dels menors va haver de ser evacuat aquest dilluns a Berga, amb la seva germana, ja que tenia febre.

 

Aquest diumenge, els menors havien marxat de la casa Pedraforca amb autocar, però a causa de l'estat de la carretera van acabar tornant-hi a peu. Els Mossos van penjar aquesta foto de l'autocar abandonat i colgat de neu.

 

El dispositiu d'evacuació ha rebut alguna crítica, com la de l'encarregat del càmping Josep Antoni Aguilar, que s'ha mostrat indignat perquè la màquina llevaneu ha estat aturada a l'espera que baixés l'autocar amb els menors:

" Fa almenys dues hores que la tenen parada a baix a la carretera general i no la deixen pujar esperant que baixi l'autocar. Quan és una carretera on es poden creuar dos cotxes. Hi ha tota la gent del poble atrapada, les vaques no poden menjar, els cavalls no poden menjar, les ovelles no poden menjar. Hi ha gent que no pot sortir, hi ha gent que no té llum. I en canvi aquí estem esperant que donin permís per pujar una màquina i donen prioritat als 50 nens davant de tota la gent del poble."

Segons ha explicat, al càmping hi havia aquest migdia unes 10 famílies bloquejades, amb algunes persones de més de 70 anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut