Diputació de València
Diputació de València
València

Acomiadat un funcionari valencià que va estar deu anys cobrant sense treballar

RedaccióActualitzat

La Diputació de València ha decidit apartar del servei al funcionari encarregat de la direcció de l'arxiu provincial, Carles Recio, a qui es va obrir un expedient per l'absència al seu lloc de treball durant deu anys. Se l'acomiada per una falta molt greu i una altra greu.

Segons la resolució provisional de l'expedient, que es convertirà en definitiva en les pròximes hores, la Diputació aparta del servei Recio, actualment de baixa.

Sobre la directora de l'arxiu, María José Gil, també expedientada per haver consentit les absències de Recio, no s'ha adoptat cap decisió fins al moment, ja que la resolució depenia dels resultats que es prenguessin amb el cap d'arxius.

La Diputació va obrir un expedient informatiu segons el qual tots dos haurien comès "faltes molt greus" segons la llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, i podrien comportar l'acomiadament, que posteriorment es va convertir en disciplinari.

El funcionari va accedir al càrrec el 2006, sota la presidència llavors de Fernando Giner, del PP.

El cas de Carles Recio es pot simplificar com el d'un funcionari per al qual es va crear un càrrec, que molts qualifiquen que va ser "a dit". Mai va exercir ni treballar en les funcions encomanades malgrat que sempre va rebre un sou.

Recio fitxava amb la seva empremta dactilar cada dia a les 7.30 del matí i després marxava. Cap a les 15.30 o les 16.00 tornava a fitxar la sortida.

Aquest ritual el van confirmar alguns treballadors de la Diputació, que van afegir que ell mai estava al seu lloc de treball. A més, no tenia cap relació amb els seus companys de feina, que asseguraven que només es passava hores al centre el dia que havia de negociar les vacances.

La sortida de Recio del seu càrrec a la Diputació de València es produirà amb la publicació al butlletí oficial de la província en els pròxims dies.

Anar al contingut