Refugiats sirians (Foto:Reuters)
Refugiats sirians (Foto:Reuters)
Ginebra

ACNUR registra més de 200.000 refugiats sirians en països veïns

La xifra supera clarament els 185.000 previstos per a finals d'any. El deteriorament de la situació de seguretat al Líban dificulta, però, els treballs d'assistència als refugiats.

RedaccióActualitzat
L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) ha registrat  més de 200.000 refugiats sirians a quatre països veïns. Aquesta xifra reflecteix un augment d'uns 30.000 refugiats en l'última setmana a Turquia, el Líban, l'Iraq i Jordània.

Cal destacar que, segons l'agència, el deteriorament de la seguretat que es viu actualment al Líban està afectant la feina d'ACNUR i endarrerint el procés de registres a la ciutat libanesa de Trípoli. "Els xocs entre barricades rivals a Trípoli afecten el ritme del registre de refugiats al nostre nou centre de la ciutat", va manifestar el portaveu d'ACNUR, Adrian Edwards, però també va afegir que "les operacions continuen".

Malgrat això, a Trípoli el centre de registre funciona, però amb menys personal perquè la majoria de treballadors d'ACNUR viuen en zones afectades per la violència. Això s'ha traduït en una reducció del nombre de sirians que busquen refugi al Líban. Fins ara s'han registrat un total de 51.000 sirians amb ACNUR al Líban.

El país amb més flux de refugiats és Turquia, amb més de 74.000 persones registrades pel govern d'Ankara. Els nous refugiats són allotjats en escoles de set ciutats (Gaziantep, Kilis, Adana, Osmaniye i Kahramanmara, Adiyaman i Malatya) fins que s'acabi la construcció dels centres d'acollida.

Les escoles també són els llocs d'acollida per als qui qui es refugien a l'Iraq, tot i que la majoria són resituats al campament d'Al Qaem, que pròximament disposarà de 230 tendes de campanya. El total de refugiats en aquest país és de 15.898.

D'altra banda, a la frontera de Jordània s'ha registrat un fort increment de les arribades i registra un total de 14.500 refugiats al campament de Za'atri, situat al nord del país. A aquesta xifra se li han de sumar les 61.000 persones que s'han registrat amb ACNUR. D'aquesta manera, el govern jordà xifra amb 150.000 el nombre de sirians que han buscat refugi allà.

En total, el nombre de sirians que s'han registrat amb ACNUR com a refugiats o han sol·licitat aquesta consideració és de 202.512.
Anar al contingut