Imatge d'una de les estaques que van aparèixer en un municipi del Pallars Jussà.
La plataforma contra l'autopista elèctrica fa campanya entre els propietaris dels terrenys amb estaques.
Pallars Jussà

Aclarit el misteri de les estaques aparegudes en el traçat de la MAT al Pallars Jussà

Dissabte passat es van encendre les alarmes quan a la ruta que passa per Castell de Mur, Gavet de la Conca i Tremp, un dels traçats dissenyats per la MAT. El consell comarcal i els alcaldes han expressat el seu malestar per la manca d'informació i algunes estaques han estat arrancades, com a acte de protesta, per part dels veïns. Red Eléctrica ha aclarit que només corresponien a senyals dels estudis topogràfics que estan realitzant.

Actualitzat
Les estaques,que van aparèixer en un dels traçats plantejats per la companyia pel traçat de la MAT entre Catalunya i Aragó, ja han estat retirades per els veïns afectats com a acte de protesta. Els pallaresos creuen que la línia de molt alta tensió pot contribuir al despoblament de la comarca, una de les menys habitades de Catalunya.

Ni els veïns ni els ajuntaments disposaven, aquest divendres al migdia, de cap informació per part de Red Eléctrica Española, promotora de la línia. Per aquest motiu, la plataforma contrària a la MAT organitzarà diferents actes per tal d'informar els veïns i conscienciar dels problemes derivats d'aquesta instal·lació. La companyia argumenta que va fer una reunió prèvia per comunicar la seva actuació al president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, i el delegat del Govern a l'Alt Pirineu, Víctor Orrit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut