Madrid

Acebes anuncia que no continuarà com a secretari general del PP

El secretari general del Partit Popular, Ángel Acebes, no continuarà en el càrrec, segons ha anunciat a través d'un comunicat. Acebes ja ha informat de la seva decisió el líder del partit, Mariano Rajoy, a qui ha agraït la confiança que li ha donat els darrers anys. Poc després de fer-se pública la renúncia, ja des dels passadissos del Congrés, Acebes ha justificat la seva decisió perquè creu que ja ha complert l'etapa que va començar ara fa quatre anys i, en aquest sentit, "li he dit a Rajoy que no compti amb mi". El líder popular, que encapçalarà la Secretaria del PP fins al proper Congrés Nacional del partit, ha assegurat també que ha treballat "deixant-se la pell" per al PP i per als espanyols.

Actualitzat

Nova baixa al PP. Ángel Acebes ha anunciat que renuncia a continuar com a secretari general del partit després del pròxim Congrés de la formació que se celebrarà al juny. A través del seu comunicat, Acebes ha agraït a Mariano Rajoy la confiança que li ha donat els últims quatre anys per haver-lo proposat per al càrrec i ha reconegut "la feina i la lleialtat dels militants, simpatitzants i càrrecs del partit". "Junts hem defensat els interessos generals dels espanyols en circumstàncies moltes vegades difícils", ha sentenciat el líder popular.

Tot i la renúncia al càrrec, Acebes ha refermat el seu compromís amb el PP. "Des d'on estigui -ha dit- contribuiré al fet que el PP sigui un partit fort, cohesionat, amb idees clares i valent en la defensa dels ideals de llibertat, convivència i benestar, pel qual he lluitat durant més de 20 anys".

Després de fer pública la seva renúncia, el secretari general del PP ha declarat en els passadissos del Congrés: "he treballat deixant-me la pell, com sempre he fet, pel Partit Popular, per les nostres idees i per l'interès general dels espanyols". Acebes també ha explicat que ha decidit renunciar al càrrec perquè creu que ja ha complert l'etapa que va iniciar ara fa quatre anys al capdavant del partit i, per tant, "li he dit a Rajoy que no compti amb mi per a la nova etapa".

Acebes deixarà la primera línia política pocs dies després que també ho va fer l'exportaveu parlamentari Eduardo Zaplana.

Rajoy: "no l'oblidaré mai"

L'anunci ha coincidit amb una reunió que Mariano Rajoy tenia al Senat amb el seu grup a la cambra alta, i no ha causat una gran sorpresa a les files populars, que s'esperaven el gest d'Acebes per deixar via lliure a Rajoy per compondre el seu equip en la línia que ja ha iniciat al grup parlamentari. De fet, la seva exclusió, fa uns dies, de qualsevol càrrec a les comissions del Congrés, ja feia preveure un desenllaç d'aquesta mena.

Rajoy, com ja va fer amb Zaplana, ha agraït a Acebes el seu esforç i la seva aportació al PP. També li ha agraït l'"extraordinària labor", que ha fet amb "absoluta lleialtat" els últims quatre anys d'oposició, en una etapa, segons ha reconegut, difícil per al partit. Finalment, el líder del PP ha manifestat que està "enormement agraït" a Acebes i ha assegurat que "sincerament, no l'oblidaré mai".

Ángel Acebes, que havia estat alcalde d'Àvila, es va destapar en la política espanyola a la comissió del Senat que investigava els crims dels GAL. En accedir el PP al govern, va ocupar el Ministeri de Justícia, però va adquirir un gran protagonisme com a titular d'Interior, i sobretot durant els atemptats de l'11-M en atribuir-ne reiteradament l'autoria a ETA.

Durant la passada legislatura, al costat d'Eduardo Zaplana, van configurar la línia més dura del PP.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut