València

Acció Cultural del País Valencià continuarà emetent Catalunya Ràdio

L'ACPV (Acció Cultural del País Valencià) ha manifestat que no tancarà els repetidors que fan arribar el senyal de Catalunya Ràdio a les comarques valencianes. Fa pocs dies va rebre una amenaça judicial del govern valencià que l'advertia que si no tanca els repetidors abans d'aquest dijous, l'associació cultural afronta una multa que pot pujar fins a 2,4 milions d'euros.

Actualitzat
L'ACPV, propietària dels repetidors que permeten emetre el senyal, ha decidit continuar emetent Catalunya Ràdio al territori valencià com un "gest de bona voluntat" per a una futura reciprocitat entre els governs valencià i català per a l'emissió de Ràdio Nou a Catalunya. Així ho ha explicat el coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, que ha manifestat també que confia en "la bona voluntat" de la Generalitat Valenciana perquè això sigui possible, tot indicant les "especials característiques" que fan diferent la situació de la ràdio pública catalana dins del procés de regulació de les emissores sense llicència al País Valencià. Gisbert ha remarcat, a més, el fet que la ràdio catalana sigui pública i "una de les poques ofertes en català que hi ha al País Valencià".

El govern de Francisco Camps va amenaçar judicialment l'associació advertint-la que si no tanca els repetidors aquesta setmana, podria afrontar una multa que pot pujar fins a 2,4 milions d'euros.

La setmana passada la Conselleria de Justícia de la Generalitat Valenciana va donar a conèixer que des de fa aproximadament un any i mig han enviat 88 requeriments a les emissores de ràdio que emeten de manera il·legal i que s'han cursat 11 expedients sancionadors.

Els requeriments s'envien després d'una denúncia o d'ofici, segons Justícia, i els expedients sancionadors oscil·len entre els 100.000 i els 200.000 euros per cada repetidor il·legal.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut