Comin, Collboni i Montserrat, a la sortida de l'Agència Europea del Medicament, a Londres (EFE)
Comin, Collboni i Montserrat, a la sortida de l'Agència Europea del Medicament, a Londres (EFE)
Londres

Acció conjunta a Londres perquè Barcelona aculli l'Agència Europea del Medicament

Ajuntament, Generalitat i Estat promouen la candidatura de la ciutat comtal per ser la seu de l'organisme

Actualitzat

Somriures després del primer examen a Londres. La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i el govern de l'Estat han promocionat aquest dimarts a Londres la candidatura de Barcelona com a futura de seu de l'Agència Europea del Medicament. Aquesta seu, d'importància estratègica per a la indústria farmacèutica, deixarà la capital britànica a conseqüència del Brexit.

Jaume Collboni, Toni Comín i Dolors Montserrat han exhibit unitat de les tres administracions per explicar que la capital catalana és una bona aposta, també per als 900 treballadors de l'organisme.

Brussel·les va ajornar a la cimera del cap de setmana passat la decisió de la ubicació de la nova seu del juny fins almenys a la tardor, un temps que la candidatura de Barcelona vol aprofitar per fer pinya a Catalunya entre el sector implicat i la ciutadania, com ja va passar amb esdeveniments com els Jocs Olímpics.

Un dels punts forts de la ciutat de Barcelona és oferir un edifici, la torre Agbar, que garanteix a l'agència continuïtat en el seu funcionament i per això l'ajornament de l'elecció de la nova seu també ha portat una feina extra.

Els rivals que té Barcelona (Amsterdam, Copenhaguen, Lilla o Milà) són potents, però les sensacions són bones.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut