Washington

Accidentada trucada entre Trump i el primer ministre australià

Trump hauria penjat el telèfon al primer ministre després d'una discussió per un acord bilateral d'intercanvi de refugiats

RedaccióActualitzat

La conversa entre Donald Trump i el primer ministre australià, Malcolm Turnbull, havia de durar una hora, però Trump la va interrompre al cap de vint-i-cinc minuts. El president nord-americà hauria penjat el telèfon al primer ministre d'Austràlia després d'una tensa conversa en què ha qualificat d'estúpid un acord bilateral d'intercanvi de refugiats. La polèmica és el pacte vigent firmat per Obama amb Austràlia pel qual els Estats Units es comprometien a rebre 1.250 refugiats ara confinats a Papua a canvi de refugiats del Salvador, Guatemala i Hondures ara als Estats Units.

Trump li va dir que aquell dia --el cap de setmana passat-- havia parlat amb cinc dirigents internacionals i que la conversa amb ell era la pitjor. Ho revela avui el diari "The Washington Post". Les relacions entre aquests estretíssims aliats són al punt més baix en 40 anys.

Segons la filtració, Trump li va dir que els nord-americans el matarien si autoritzava una operació d'acollida de refugiats, molts musulmans dels set països als quals ell ha prohibit donar visats. Al cap d'una estona --sense esmentar la conversa-- feia aquest tuit: "Us ho podeu creure? L'administració Obama va acordar portar milers d'immigrants il·legals d'Austràlia. Per què? Estudiaré aquest estúpid pacte!"

Quan el primer ministre australià, Malcolm Turnbull, ha parlat amb els periodistes, fa unes hores, no ha revelat res de res. Segons ell, la conversa amb el president Trump havia estat "franca i directa".

   "No comentaré els continguts d'una conversa. Els australians em coneixen molt bé."

Austràlia confia a salvar l'acord amb Obama igual que el president mexicà, Peña Nieto --que també va tenir una tensa conversa telefònica amb Trump--, espera reconduir la qüestió del mur que vol ampliar la nova administració nord-americana.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut