La corbata, una peça de vestir sovint associada als homes (Reuters)
La corbata, una peça de vestir sovint associada als homes (Reuters)
Madrid

Acadèmics que es planten contra l'absència de dones als congressos

En un manifest, es comprometen a no participar en ponències que no incloguin almenys una dona

RedaccióActualitzat

Més de 50 acadèmics d'universitats i institucions d'arreu de l'Estat s'han adherit a un manifest en defensa d'una major presència de les dones als congressos de les ciències socials.

Els signants del manifest "Acadèmics espanyols per la presència femenina en les Ciències Socials" asseguren que no participaran com a ponents a cap més esdeveniment acadèmic si no inclou, com a mínim, una dona:

"Els membres d'aquesta llista ens comprometem públicament a no participar com a ponent en cap esdeveniment acadèmica (conferència, congrés, jornada o similar) o taula rodona de més de dos ponents en què no hi hagi almenys una dona en qualitat d'experta."

La declaració s'ha difós a les xarxes socials des del perfil @No_Sin_Mujeres i demana el compliment de la llei per a la igualtat entre homes i dones. Tots els professionals que es vulguin adherir a la llista poden adreçar-se al correu nosinmujerestuiter@gmail.com.

Entre els que s'hi han sumat hi ha dos representants de la UAB, José Antonio Noguera i Pedro Rey Biel, i un de la Universitat de Girona, Pedro Trivín, així com el membre del Barcelona Economic Analysis Team Santiago Sánchez-Pagès.

 

 

 

També n'hi ha de l'Autònoma de Madrid, la Complutense, la Carlos III, del CSIC, la UNED o d'internacionals, com la Norwegian University of Science and Technology, així com de l'Institut Reial Elcano o el Banc d'Espanya.

Notícia relacionada: "Sherlock" demana als actors boicot als projectes en què les dones cobrin menys

ARXIVAT A:
Masclisme FeminismeCiència
Anar al contingut