Brahimi dirigint-se a la roda de premsa posterior a les converses. (Foto:EFE)
Acaben a Ginebra les negociacions de pau a Síria. (Foto:EFE)
Ginebra

Acaben sense compromisos del govern sirià les converses amb els representants de Nacions Unides i l'oposició

Les negociacions de pau entre les delegacions del govern sirià i l'oposició es reprendran el 10 de febrer, després que aquest divendres es va tancar sense cap acord la primera ronda de reunions a Ginebra.

RedaccióActualitzat

Les negociacions de pau entre les delegacions del govern sirià i l'oposició es reprendran el 10 de febrer, després que aquest divendres es va tancar sense cap acord important la primera ronda de reunions a Ginebra. El representant del govern sirià no ha confirmat la seva assistència a la propera ronda de converses perquè primer l'hi ha de consultar a Bashar al-Assad.

Així ho va anunciar el mediador de l'ONU i la Lliga Àrab per Síria, Lajdar Brahimi, en acabar la ronda de negociacions. "La distància entre les dues parts continua sent molt gran i no té sentit dir el contrari. No obstant, durant les discussions hem observat petits punts de contacte, potser més, fins i tot, que els que ells han detectat o reconeixen."

De moment, ha estat impossible assolir un dels objectius prioritaris: establir un corredor humanitari a la ciutat d'Homs, com demanava la comunitat internacional. Tot i el fracàs, Brahimi ha valorat el fet que les dues parts s'hagin assegut a a parlar.

L'únic acord a què s'ha arribat és que el règim sirià ha acceptat que dones i nenes puguin abandonar la ciutat d'Homs, assetjada per les tropes de Bashar al-Assad i que també ho puguin fer la resta de civils, però el règim exigeix una llista amb els seus noms per evitar que s'escapi cap combatent rebel.

Durant aquests 9 dies de negociacions, a Síria han mort 1.900 persones, unes 200 persones cada dia, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

 

 

Anar al contingut