Martorell

Acaben les tasques de transvasament i retiren el camió accidentat a l'AP-7

Un camió carregat amb resines inflamables va bolcar aquest dimecres a l'AP-7 a l'altura de Martorell i va caure per un terraplè en un sinistre que va provocar la mort del conductor. L'accident va obligar a activar el Pla Transcat, de transport de mercaderies perilloses, i a tallar un carril de l'autopista per transvasar la resina inflamable de la carretera. Aquestes tasques, que ja s'han acabat, han provocat cues quilomètriques aquest dijous al matí, tot i que s'ha obert un carril addicional cap al migdia i això ha fet reduir les retencions. Cap a dos quarts de quatre, s'ha rebaixat la fase d'emergència a fase d'alerta i més endavant s'ha desactivat el Pla Transcat.

Actualitzat
Un total de vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres patrulles dels Mossos d'Esquadra han treballat al lloc de l'accident tota la nit per retirar el producte de la cisterna accidentada, una operació de risc per l'alta inflamabilitat de les resines. Dijous a la tarda han finalitzat les tasques de transvasament cap a un altre camió cisterna i, amb l'ajuda d'una grua, s'ha pogut retirar el vehicle.

Les tasques han obligat a tallar un carril al trànsit durant tot el dia i han provocat cues que han arribat als catorze quilòmetres cap a les onze del matí. Més endavant la situació ha millorat perquè s'ha obert un carril addicional.

S'hauran d'investigar les causes del sinistre, però alguns testimonis apunten que el conductor va perdre el control del vehicle quan se li va rebentar un dels pneumàtics de davant. Uns 500 litres de resina van anar a parar a la calçada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut