La terminal de l'aeroport de Lleida-Alguaire
La terminal de l'aeroport de Lleida-Alguaire
Alguaire

Acaben les proves de vol a l'aeroport d'Alguaire, el primer que gestionarà la Generalitat

Des del 3 de juny veure aterrar i enlairar-se avions a la pista de l'aeroport de Lleida-Alguaire ha estat una realitat. S'hi han fet els primers vols de verificació per calibrar els sistemes de navegació aèria i comprovar el correcte funcionament de les instal·lacions. Ara AENA ha de validar les instal·lacions perquè al novembre es pugui posar en funcionament. L'aeroport d'Alguaire és el primer que gestionarà la Generalitat i des que es van començar les obres, ara fa dos anys, l'aeroport ha creat moltes expectatives per reactivar l'activitat econòmica de la zona.

Actualitzat
Acaben les proves de vol a l'aeroport d'Alguaire. Ara s'obre un període de dues setmanes abans que AENA facin pública la seva valoració d'aquests testos. L'ens gestor dels aeroports de l'Estat estudiarà el funcionament de les instal·lacions i si tot va com ha d'anar en donarà el vistiplau definitiu.

Un cop es tingui llum verda per a la instal·lació, la Generalitat vol treure a concurs la gestió de l'aeroport. El govern català en té la titularitat, però vol que el dia a dia estigui en mans privades. L'executiu també està negociant amb les companyies interessades per operar-hi i estudia les possibles ajudes que passarien per no cobrar les taxes aeroportuàries terrestres i pagar una petita quantitat per passatger, com es fa a Reus i Girona.

L'aeroport d'Alguaire està previst que s'inauguri al novembre aprofitant la temporada de neu. Tindrà capacitat per transportar 400.000 viatgers i unes 3.500 tones de mercaderies anuals. Un cop es posi en marxa es preveu que l'aeroport, que donarà feina a una cinquantena de persones, estigui operatiu vuit hores al dia i aculli dos vols per hora.

La infraestructura és molt esperada per revitalitzar la zona. Des de l'Ajuntament també es reclama la construcció d'una zona de desenvolupament logístic aprofitant que la futura autovia de la Vall d'Aran també hi passarà a prop.
Anar al contingut