Amb l'aturada d'aquesta tarda acaben les vagues del metro d'aquesta setmana
Amb l'aturada d'aquesta tarda acaben les vagues del metro d'aquesta setmana
Barcelona

Acaben els quatre dies de vagues parcials al metro i els treballadors preparen més aturades pel Sónar

Centenars de treballadors s'han manifestat pel centre de Barcelona després de l'última tanda de vaga, que ha acabat sense incidències

RedaccióActualitzat

Els treballadors del metro de Barcelona han posat el punt final a quatre dies consecutius de vagues parcials. Ho han fet amb una manifestació al centre de Barcelona i amb l'anunci que volen convocar més vagues. D'entrada, pel 17, 18 i 19 de juny, coincidint amb el festival Sónar. La proposta, que ha avançat el comitè d'empresa, es votarà en assemblea dijous que ve, 9 de juny. La nit de la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, també hi podria haver aturada. 

A les 8 del vespre d'aquest dijous ha acabat, sense incidències, l'última tanda de vaga parcial, que havia començat a les 5 de la tarda. Hi ha hagut serveis mínims del 40%. Els combois han pogut absorbir sense problemes el passatge, força més baix del que és habitual, segons TMB. Al matí, en canvi, hi ha hagut algunes aglomeracions, tot i que menys que dies anteriors perquè l'aturada no s'ha fet en hora punta. En l'arrencada de la vaga ha calgut regular l'accés de passatgers a les estacions de La Sagrera i Sagrada Família, a la línia 5.

En les franges de vaga del matí i de la tarda s'ha registrat al voltant del 37% menys de validacions respecte d'un dia feiner normal. En l'acumulat des de les 5 del matí fins a les 7 de la tarda, la reducció de passatge se situa en el 27%, una mica més que dimecres. Això vol dir s'hauran deixat de realitzar uns 300.000 viatges en metro.

L'aturada ha coincidit amb el primer dia dels grans concerts del Primavera Sound i, per tant, d'assistència massiva al Parc del Fòrum, un emplaçament on el metro és el transport de referència.

Dimecres a la nit, els milers d'assistents al concert inaugural es van salvar de la vaga per mitja hora, tot i que, quan es va acabar el concert, la poca freqüència de trens va provocar aglomeracions als accessos, a les andanes i a l'interior dels vagons.

A mesura que ha anat avançant la setmana, molts usuaris han modificat els hàbits de desplaçament per evitar coincidir amb les hores de vaga. Així, a les hores d'aturades ha anat disminuint el passatge cada dia més. I a l'hora anterior s'ha incrementat respecte a un dia feiner habitual.

Els problemes per als usuaris del transport públic no acabaran amb la vaga de metro. Aquest divendres arribarà la protesta dels treballadors dels autobusos. Els sindicats minoritaris han convocat vaga de 10 del matí a 6 de la tarda.

Manifestació al centre de Barcelona

Mig miler de treballadors del metro s'han manifestat pel centre de Barcelona per demanar la negociació del conveni col·lectiu. Els manifestants han iniciat la marxa a la plaça Universitat i l'han acabat a la plaça de Sant Jaume al cap d'un parell d'hores. El lema de la manifestació ha estat "No a la precarietat, no a la congelació laboral, contra la reforma laboral". 

A la manifestació hi ha anat el regidor de la CUP Josep Garganté, treballador de TMB.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut