Barcelona

Acaba sense incidents la vaga d'autobusos de Barcelona, que continuarà divendres

L'empresa ha confirmat el compliment dels serveis mínims del 50% en les hores punta. La segona vaga d'autobusos de 24 hores en una setmana ha coincidit amb l'estrena de cinc noves rutes de transport urbà. Les aturades convocades per als pròximes dies s'han suspès i només es manté la de divendres, entre les 10 i les 15 hores.

RedaccióActualitzat
Els serveis mínims en la segona vaga de 24 hores dels autobusos de Barcelona en una setmana s'han complert amb normalitat. La vaga ha estat convocada pels sindicats CGT, ACTUB i PSA, coincidint amb l'estrena de cinc noves rutes de transport urbà. Els sindicats convocants de la protesta, a la qual no s'han sumat ni CCOO ni UGT, han denunciat les retallades salarials, sobretot de la paga extra de Nadal.

La jornada de vaga ha arrencat amb destrosses en algunes parades i en 4 autobusos per l'acció dels piquets, segons ha informat TMB. A la tarda, en canvi, la protesta s'ha desenvolupat amb normalitat.

L'empresa ha confirmat que s'han complert els serveis mínims i no hi ha hagut incidents remarcables. La Generalitat havia decretat uns serveis mínims del 50% en les hores punta en el servei d'autobusos de Barcelona, de 6.30 a 9.30h i de 16 a 20h. Fora d'aquestes franges, només hi ha hagut un 25% del servei habitual a les línies 9, 21, 63, 65, 92, 95, 109, 150 i 157 i un bus a cada línia de Bus del Barri.

La coincidència de la posada en marxa a Barcelona de la primera fase de les noves rutes d'autobusos amb la vaga convocada per alguns sindicats ha desconcertat els usuaris d'aquest transport públic, que han assegurat que no els havia arribat la informació dels canvis.

La primera vaga de busos es va convocar el 24 de setembre passat, coincidint amb la celebració de les Festes de la Mercè a Barcelona, i també s'hi van adherir els treballadors del metro.

Els treballadors dels autobusos han anunciat aquest dilluns la desconvocatòria de les aturades de dues hores per torn que s'havien organitzat per dimarts, dimecres i dijous. Només mantenen la de divendres, 5 d'octubre, que es farà entre les 10 i les 15 hores.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut