Barcelona

Acaba sense acord la reunió sorpresa de negociació per la vaga al Prat

La primera jornada de vaga ha generat cues de gairebé dues hores als controls de seguretat de l'aeroport

RedaccióActualitzat

Acaba sense acord la reunió d'aquesta matinada al Departament de Treball entre els representants dels treballadors i Eulen, amb presència d'AENA, per negociar el final de les vagues a l'aeroport del Prat. De moment es mantenen les aturades previstes per demà diumenge i dilluns i dimarts es tornaran a reunir.

Les reunions entre els representants d'Aena, de l'empresa Eulen i del comitè de vaga dels treballadors han començat a la una del migdia a la seu del Departament de Treball i s'han allargat fins després de les nou de la nit sense acord. En aquestes reunions ha mediat el govern per intentar posar fi al conflicte. 

Abans de les onze de la nit, però, s'ha reprès contra pronòstic la negociació. Ho han fet a l'espera que Eulen envïi en les pròximes hores una proposta més detallada des de la central de Madrid. Després d'altres tres hores de negociació, no s'ha arribat a cap acord entre les parts.

En acabar la reunió, els represenants dels treballadors asseguraven que l'empresa no havia aportat cap oferta a la negociació. De fet, deixaven la continuïtat de la negociació en mans de l'empresa i afirmaven que si no concreta una oferta, el calendari de vaga es mantindrà.

La vaga parcial, de moment, es reprendrà diumenge i dilluns, l'11 i el 13 d'agost amb el mateix esquema d'aturades parcials que han portat cues de gairebé dues hores aquest divendres.

 

La delegació del govern espanyol ha decretat uns serveis mínims del 90%.

La vaga indefinida començarà el dilluns 14 d'agost. A partir de llavors, hi haurà vaga cada dia i durant tota la jornada.

Negociació complexa

Leopoldo García, advocat del comitè de vaga dels treballadors d'Eulen, ha explicat que la negociació és "complexa'', amb matèries que no són únicament retributives sinó d'organització en el servei del control de seguretat de l'aeroport del Prat.

Aquesta era la primera reunió per mirar de solucionar el conflicte laboral entre treballadors i empresaTot va canviar dijous quan Aena es va avenir a presentar-se a les negociacions, una de les reivindicacions dels treballadors de seguretat. L'ens públic s'hi havia negat en considerar que es tracta d'un conflicte laboral d'una altra empresa.

Les trobades han començat ja de matí a l'aeroport del Prat. Empresa i treballadors s'han trobat durant unes dues hores. Hi han assistit 7 membres del comitè de vaga, representants d'Eulen i la directora de l'aeroport del Prat, Sonia Corrochano. 

Aena, però, ha obert dos processos sancionadors a Eulen, amb multes que poden arribar als 300.000 euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut