Barcelona

Acaba l'Any Espriu amb èxit de participació

Prop d'1.400.000 persones han presenciat algun dels més de 700 actes programats durant l'Any Espriu. La commemoració ha aconseguit que s'hagin multiplicat per 5 les vendes de llibres d'Espriu i per 3 els préstecs de l'autor a les biblioteques de l'àrea de Barcelona. També s'han comptabilitzat cent noves cançons basades en textos del poeta.

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'ha donat per tancat l'Any Espriu, que ha commemorat el centenari del naixement del poeta, amb un balanç més que positiu pel que fa a difusió de la seva obra i de totes les activitats que se li han dedicat. El 2013 s'han multiplicat per 3 els préstecs de les obres de l'autor a les biblioteques, i per 5 les vendes de llibres d'Espriu o textos que parlen del poeta. A més també se n'han publicat de nous, com la biografia escrita per Agustí Pons. Iniciatives com "la frase del Dia" (en la graella de l'emissora cada dia es triava un fragment de l'autor.) a Catalunya Ràdio, han estat clau per fer més populars els seus versos i el seu pensament.

Més de 300 organitzacions públiques i privades han organitzat o col·laborat en la commemoració. En total s'hi han invertit 1,6 milions d'euros, dels quals 460.000 són aportacions de patrocinadors.

Pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, aquest balanç tan positiu es deu al pes de la figura i l'obra del poeta que "va ser capaç de fer front a una situació política i cultural molt complexa" i ara també ha pogut "ajudar a fer front a l'any més difícil, en termes econòmics, de la cultura del nostre país."

Anar al contingut