Barcelona

Acaba la vaga de fam dels 37 interns del CIE de la Zona Franca que la feien des de diumenge

Els responsables del CIE deneguen l'entrada al centre de vuit diputats del Parlament i del Congrés

RedaccióActualitzat

Els últims 37 interns del Centre d'Internament de la Zona Franca del total de 68 que van començar una vaga de fam aquest diumenge per reclamar que els deixin en llibertat per por de ser expulsats del país els pròxims dies han abandonat la protesta. 21 interns han decidit abandonar-la durant la nit, 10 més al llarg del matí i a primera hora de la tarda, els 37 restants. En iniciar la vaga, els sublevats, de nacionalitat algeriana, es va quedar al pati de les instal·lacions i es va negar a pujar a les habitacions i a menjar.

Al llarg del matí, els responsables del CIE han denegat l'entrada en aquest centre de vuit diputats i diputades del Parlament i del Congrés, entre les quals hi havia les representants de la CUP Anna Gabriel i Mireia Vehí.

Asens torna a exigir el tancament del CIE

El tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha tornat a exigir el tancament del CIE i ha qualificat la vaga de fam dels interns com un "acte legítim i democràtic" davant les condicions que hi ha al centre que "atempten contra la seva dignitat".

El CIE de la Zona Franca té 165 interns i aquest és el tercer episodi conflictiu que es viu en aquest centre de Barcelona aquest mes. El dia 7 hi va haver un intent d'amotinament i el cap de setmana passat un grup d'interns va provocar una allau per escapar, però un grup d'antiavalots els va frenar.

L'incident passa la mateixa setmana del motí al CIE de Madrid, al barri d'Aluche. Dimarts, una trentena dels interns es van amotinar durant 12 hores. Justament aquest diumenge, els interns han interromput la vaga de fam que van començar fa dos dies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut