Barcelona

Acaba la temporada castellera, en què s'ha massificat l'ús del casc

La temporada castellera ja s'ha acabat. Una temporada que tothom recordarà per la tràgica mort d'una castellera dels Capgrossos de Mataró a causa d'una caiguda. Ha estat, també, una temporada en què s'han vist cascos a les places. De moment, només n'han dut els enxanetes i els acotxadors i, pel que diuen, el balanç ha estat molt bo. El repte la propera temporada és tenir enllestit el casc de la posició de sota, els "dosos", precisament el lloc que ocupava la castellera mataronina.

Actualitzat

Els Castellers de Sants van sorprendre tothom quan l'any passat van sortir a plaça amb cascos de taekwondo. Era el primer pas per intentar donar més seguretat a la canalla i, des d'aleshores, el cas s'ha convertit en un element més de la indumentària de la majoria de colles. Aquest any, només han dut casc els enxanetes i els acotxadors i el balanç és molt positiu. Tant, que s'estudia tenir a punt el casc per a la posició de sota, els "dosos", de cara a la temporada vinent.

Al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, la feina per tenir a punt el casc ja ha començat. S'han pres mides del crani de 130 "dosos" de diferents colles castelleres per tal de saber quantes talles se n'hauran de fabricar. Tot i que el casc actual ha donat uns resultats satisfactoris, per a la nova posició s'haurà de tenir en compte que, a més del casteller, també s'adapti a l'estructura.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut