Barcelona

Acaba la restauració de la façana de la casa Amatller després d'un any i mig

Després d'un any i mig d'obres, la façana de la casa Amatller, al passeig de Gràcia de Barcelona, ja torna a estar visible. Durant 18 mesos s'ha restaurat la cara d'aquest edifici de Josep Puig i Cadafalch, una de les joies de la "Manzana" de la Discòrdia, el conjunt que formen la casa Amatller, la Batlló i la Lleó Morera, insígnies del modernisme català. Durant el temps que han durat les obres, que han costat cinc milions d'euros, una bastida ha tapat la façana per tal de netejar, reparar i, en alguns casos, substituir la ceràmica vidriada, la pedra, els esgrafiats, el ferro i la fusta que hi ha.

Actualitzat
L'edifici es va construir entre el 1898 i el 1900 i la façana il·lustra la professió i les aficions del seu antic propietari, l'industrial xocolater Antoni Amatller, així com les tradicions catalanes, com una "A" majúscula en el balcó principal o Sant Jordi, la princesa i el drac. És una de les cases de la "Manzana" de la Discòrdia.

Ara començarà la segona fase de la restauració de l'edifici, declarat d'interès nacional el 1976, amb la reubicació de la biblioteca i la fototeca de l'Institut Amatller d'Art Hispànic, propietari de l'immoble, i la intervenció en el pis principal abans d'obrir-lo al públic.
Anar al contingut