Pablo Iglesias i Irene Montero
Pablo Iglesias i Irene Montero
Madrid

Acaba la consulta sobre el lideratge d'Iglesias i Montero arran de la polèmica pel xalet

Dilluns se sabran oficialment els resultats de la consulta i l'índex de participació

RedaccióActualitzat

A les dues d'aquest diumenge s'ha acabat el termini que tenien les bases de Podem per decidir sobre el futur polític dels seus líders, Pablo Iglesias i Irene Montero, arran de la polèmica per haver-se comprat un xalet de 600.000 euros.

Dilluns se sabran oficialment els resultats de la consulta i l'índex de participació.

Podem espera tancar amb aquesta consulta la crisi de lideratge oberta per la polèmica del xalet, que ha posat en dubte la seva credibilitat i coherència.

La pregunta, però, no fa cap referència a la casa:

"Consideres que Pablo Iglesias i Irene Montero han de continuar al capdavant de la secretaria general de Podem i del càrrec de portaveu parlamentària?"

Des de dimarts i fins avui, mig milió d'inscrits a Podem, dels quals es consideren actius uns 150.000, han pogut decidir si el secretari general i la portaveu parlamentària de la formació poden seguir al càrrec o bé han de dimitir.

La continuïtat dels dos líders no solament depèn del suport majoritari de les bases, sinó també de la participació. Iglesias ha assegurat que, si és baixa, dimitiran. Una opció que, segons les primeres informacions, seria improbable, ja que tot apunta a una alta participació.

Els resultats de la consulta interna arriben enmig de la moció de censura a Rajoy que ha presentat el PSOE després de la sentència de la trama Gürtel.

Un canvi de lideratge podria deixar Podem en una situació delicada quan falta un any per a les municipals i autonòmiques i amb un possible avançament de les eleccions al Congrés.

 

ARXIVAT A:
Unides Podem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut