Imatge de la manifestació d'extrema dreta del 12 d'octubre del 2016
Imatge de la manifestació d'extrema dreta del 12 d'octubre del 2016
Barcelona

Absolts dos ultres acusats de coaccionar quatre periodistes i impedir-los treballar

Un d'ells, que va dir "t'arrencaré el cap" a un dels periodistes, l'han condemnat per amenaces lleus

RedaccióActualitzat

El jutjat penal 27 de Barcelona ha absolt el dirigent de Democràcia Nacional Jove, Juan de Haro, del delicte d'amenaces a quatre periodistes durant l'acte d'extrema dreta del 12 d'octubre del 2016 a Montjuïc.

En canvi, el tribunal ha condemnat el militant ultradretà José Manuel Paton a una multa de 8 euros diaris durant un mes, 240 euros en total, per un delicte lleu d'amenaces.

"T'arrencaré el cap"

La sentència considera provat que Paton es va acostar a un periodista i li va dir: "Això, fes-me una foto i envia-li al teu germà, que t'arrencaré el cap".

Després ell i de Haro van seguir uns quants periodistes amb gestos hostils i desafiants i cridant-los "fills de puta separatistes" fins que van marxar.

El periodista amenaçat era Enric Borràs, germà de Jordi Borràs, fotoperiodista especialitzat en informació sobre grups ultres a Catalunya. Un dels líders ultres que va intervenir a l'acte l'havia mencionat, els assistents van començar a insultar-lo, i de Haro hauria identificat l'Enric com a germà seu.

 

"No constitueix l'anunci seriós d'una decapitació"

Però la sentència descarta que això pugui ser un delicte de coaccions i amenaces, perquè:

"El context i el contingut de la frase revela que no constitueix l'anunci seriós d'una decapitació o un altre atac contra la vida, sinó l'exteriorització del disgust o incomoditat que li produeixen les fotografies de què creu que és objecte."

Per la seva banda, el fiscal de delictes d'odi i l'acusació particular demanaven 4 anys de presó per coaccions i delicte contra el dret a la informació.

Tant Enric Borràs com el seu germà Jordi han criticat a Twitter la sentència: 

 



 

Anar al contingut