Absolt un segon policia nacional per les càrregues de l'1-O a Lleida

Segons la sentència, el policia nacional acusat va obrar proporcionadament en exercici del seu deure

Actualitzat

El jutjat d'instrucció número 1 de Lleida ha absolt un policia nacional que va causar ferides lleus a una dona l'1 d'octubre passat. Tot i que la sentència declara provada l'autoria de les lesions, entén que el policia nacional acusat va obrar proporcionadament en exercici del seu deure, i l'absol lliurement.

Els fets es van produir a l'escola d'adults Joan Carles I de Lleida. Segons el jutge, l'agent feia les funcions pròpies del seu càrrec en un ambient de molta tensió on la multitud tenia la intenció d'impedir l'actuació policial.

Explica que en un moment donat va rebre un cop d'una motxilla i va fer ús de l'arma de defensa movent-la a dreta i esquerra per protegir-se, i en aquest moviment va colpejar la denunciant.

El jutge parla de la necessitat, en abstracte, de la violència per poder seguir exercint les seves funcions i, reconeixent les lesions, diu que el policia no es va extralimitar en la força i va ser una actuació proporcional a les circumstàncies.

L'advocat de l'acusació, Simeó Miquel, assegura que la primera absolució que es va fer a un policia per l'1-O no té res a veure amb la que s'ha fet pública aquest dimarts a l'Audiència de Lleida, i per això presentaran un recurs.

"És que aquest no podien absoldre'l per falta de proves perquè està més clar que l'aigua. L'agressió es veu claríssimament als vídeos i a més ho va reconèixer el policia. Fixa't que també explica un detall que a mi em sembla molt significatiu i és que quan l'està pegant un company seu li intenta parar l'atenció; i li crida i l'agafa pel braç i s'endú una garrotada també, el seu company. No podem estar en mans de gent que perdi els extrems d'aquesta manera."

Simeó Miquel confia que les dues primeres absolucions dels policies denunciats per les càrregues de l'1 d'octubre no siguin un avís de cara a les altres 15 causes que hi ha obertes a les comarques de ponent.

El 25 de juliol, el jutjat d'instrucció número 1 de Lleida va absoldre un altre policia per falta de proves.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OPolicia NacionalJudicial
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut