Barcelona

Absolt per falta d'acusació el regidor de la CUP a Barcelona Josep Garganté

Se l'acusava d'haver pressionat un metge d'urgències del Centre d'Atenció Primària Perecamps de Barcelona perquè modifiqués l'informe de lesions d'un manter

RedaccióActualitzat

Absolt per falta d'acusació el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Josep Garganté, a qui s'atribuïen coaccions a un metge perquè canviés l'informe sobre les lesions d'un manter. El facultatiu assegura que no havia presentat denúncia i en aquests casos no es pot jutjar algú d'ofici sense denúncia del perjudicat. El metge del Centre d'Atenció Primària Perecamps de Barcelona que va atendre el manter ha dit al jutge que no era conscient d'haver denunciat Garganté, tot i que a l'atestat de la Guàrdia Urbana així hi consta.

El metge ha admès davant del magistrat que Garganté "volia que incorporés una cosa a l'informe mèdic que no era veritat", però ha afegit que no tenia intenció de presentar una denúncia contra el regidor: "No hi tinc cap interès." Després d'aquesta declaració, el judici no s'ha fet i, tècnicament, Garganté ha quedat absolt. Al regidor se l'acusava d'haver pressionat un metge perquè modifiqués l'informe de lesions d'un manter.

En tot cas, a l'arribada a la Ciutat de la Justícia s'han viscut moments de tensió entre la Guàrdia Urbana i activistes a favor del regidor, que s'han enfrontat amb crits i empentes. El regidor volia fer declaracions a la premsa a les portes del complex judicial, però sindicalistes de la Guàrdia Urbana ho han intentat boicotejar demanant-li, amb pancartes i crits, la seva dimissió. Això ha provocat algunes empentes i forcejaments, que alguns representants de la CUP han intentat impedir i que finalment ha obligat a intervenir els antiavalots dels Mossos d'Esquadra, que s'han interposat entre els dos grups. 

Garganté ha lamentat el que ell anomena "muntatge policial i mediàtic" contra ell, i ha apunta que la Guàrdia Urbana hauria pressionat el metge per interposar la denúncia. En canvi, el sindicat SAPOL de la Guàrdia Urbana ha insinuat el contrari, és a dir, que algú ha pressionat el facultatiu perquè retiri aquesta denúncia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut