El regidor Josep Maria Alsina durant el judici
El regidor Josep Maria Alsina durant el judici
Torà

Absolt el regidor que va matar a trets un gos a Torà

La jutge ha considerat que la intenció de l'acusat no era maltractar l'animal, sinó assegurar la seguretat dels veïns del municipi

RedaccióActualitzat

El jutjat penal de Lleida ha absolt el regidor i extinent d'alcalde de Torà, Josep Maria Alsina, acusat per maltractament animal després de matar a trets un gos abandonat el març del 2012.

La sentència emesa pel tribunal ha conclòs dient que la intenció de l'acusat no era maltractar l'animal, sinó vetllar per la seguretat dels veïns. Durant el judici, Alsina va reconèixer haver disparat tres trets a l'animal amb la intenció de matar-lo i, davant d'això, la fiscalia demanava un any de presó per Alsina i tres anys d'inhabilitació per delicte de maltractament animal. D'altra banda, la defensa demanava l'absolució i mantenia que els fets podien ser constitutius d'una falta, que implicaria una multa, però no de presó i inhabilitació.

Els fets van tenir lloc el 29 de març de 2012 després dels intents de l'Ajuntament per trobar algú que es fes càrrec del gos abandonat que hi havia a la població. Al no trobar ningú disposat a quedar-se el gos, el Servei de Protecció de la Natura va capturar i lligar l'animal a un pal. Un cop els agents van marxar, el regidor Josep Maria Alsina, davant l'alcaldessa i altres testimonis, va disparar tres trets al cos amb una escopeta, uns fets que ell mateix va reconèixer durant la seva declaració.

La jutgessa ha considerat que l'acusat va disparar dos trets al cap de l'animal, però com que el gos no estava quiet no li va provocar la mort. Després d'això, el gos hauria caigut per un torrent i Alsina hauria posat fi a l'agonia del gos amb un tercer tret, Com que el gos va seguir udolant, l'exculpat l'hauria rematat donant-li cops amb un pal. No obstant això, la sentència assegura que el processat va actuar en tot moment tenint en compte l'interès prevalent per protegir la seguretat de la ciutadania de Torà, després de les queixes de diversos veïns que consideraven que el gos tenia un comportament agressiu i salvatge.

Davant l'absolució d'Alsina, l'associació ecologista Ipcena, una de les dues entitats que van denunciar la mort de l'animal, ha anunciat que presentarà un recurs davant l'Audiència.

Anar al contingut