El cantant del grup Def con Dos, César Augusto Montaña Lehman, "César Strawberry"
El cantant del grup Def con Dos, César Augusto Montaña Lehman, "César Strawberry"
Madrid

Absolt el líder del grup Def con Dos del delicte d'enaltiment del terrorisme a Twitter

L'Audiència Nacional considera que els tuits de "César Strawberry" són irònics i provocadors, però no constitueixen un delicte

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha absolt el cantant de rap del grup Def con Dos, César Augusto Montaña Lehman, "César Strawberry", jutjat pel delicte d'enaltiment del terrorisme a causa d'unes piulades a Twitter. El tribunal no considera que els seus comentaris formin part del discurs de l'odi. A "César Strawberry" l'acusaven d'humiliar víctimes d'ETA i dels Grapo en piulades publicades entre el 2013 i el 2014.

En la sentència, que ha tingut el vot particular del magistrat Nicolás Poveda, es considera provat que el cantant utilitza un marcat to provocador, irònic i sarcàstic com el de les lletres de les seves cançons. Tot plegat, afegeix l'Audiència Nacional, amb un accent "crític amb la realitat social i política, intentant que el públic comprengui el sentit metafòric i fictici que envolta les seves obres, respecte al concepte de fons sempre de caràcter pacífic i només cultural."

Després d'analitzar els tuits, el tribunal conclou que els fets no encaixen en el delicte d'enaltiment del terrorisme. El magistrat discrepant creu que l'acusat hauria d'haver estat condemnat perquè opina que les seves piulades podrien emmarcar-se en el discurs de l'odi.
Anar al contingut