Firmes d'alguns dels artistes dels quals es venien obres falsificades
Firmes d'alguns dels artistes dels quals es venien obres falsificades
Barcelona

Absolen dos venedors d'obres d'art falses perquè consideren que no van incórrer en delicte d'estafa

Segons la sentència, totes les vendes es van fer sense els certificats corresponents i a un preu més reduït del valor de mercat

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha absolt dos homes acusats d'haver falsificat més d'una setantena d'obres d'art contemporànies i haver-les venut a col·leccionistes aprofitant-se del seu parentiu amb la directora d'una sala de subhastes.

Els magistrats consideren que no han incorregut en el delicte d'estafa, com mantenia la Fiscalia, perquè van vendre els quadres a galeristes i col·leccionistes, per tant a persones expertes en art.

Segons la sentència, totes les vendes es van fer sense els certificats corresponents i a un preu més reduït del valor de mercat.

És per això que els magistrats entenen que el perjudici que han tingut les víctimes en el seu patrimoni s'ha d'atribuir a la seva falta de diligència.

El fiscal demanava per als processats penes d'entre dos i quatre anys de presó per haver estafat suposadament 65.000 euros. El 2013 van vendre 73 obres falsificades d'autors com Tàpies, Guinovart i Brossa.

Anar al contingut